Tietosuojalausunto

Tämän verkkosivun tietosuojaperiaatteen soveltamisala

Tietosuojasi on meille tärkeää. Tämä tietosuojaperiaate on tarkoitettu sinulle antamaan tietoa siitä, mitä tietoja Oy Eli Lilly Finland Ab saattaa kerätä sinusta ja miten käytämme näitä tietoja. Tämä tietosuojaperiaate koskee verkkosivuja, jotka ohjaavat sinut tähän periaatteeseen, kun napsautat kohtaa Tietosuojaperiaate verkkosivun alatunnisteessa, sekä mobiilisovelluksia, digitaalisia palveluja ja muita Lillyn henkilökohtaisia käsittelytoimintoja tai palveluita, jotka linkittävät tai julkaisevat tämän tietosuojaperiaatteen. Tässä tietosuojaperiaatteessa viittaamme verkkosivuihin, sovelluksiin, digitaalisiin palveluihin ja muihin Lillyn käsittelytoimintoihin tai palveluihin, jotka saattavat linkittää tai julkaista tämän tietosuojaperiaatteen verkkosivuna.

Keräämämme tiedot ja niiden käyttö

> Yhteenveto:  Tämä verkkosivu saattaa kerätä henkilötietoja, joista olet tunnistettavissa tai joita saatetaan käyttää tunnistamiseesi yhdessä muiden tietojen kanssa. Henkilötietoja, joista sinut voidaan suoraan tunnistaa, ovat esimerkiksi nimesi, yhteystietosi, sähköpostiosoitteesi ja muut tunnisteet joita yhdistämällä sinut voidaan tunnistaa. Verkkosivumme saattavat myös kerätä ja käsitellä henkilötietoja, joista ei voi suoraan tunnistaa sinua nimeltä tai saada yhteystietojasi, mutta joita voidaan käyttää tunnistamaan, että tietty tietokone tai laite on käynyt verkkosivullamme ja joita yhdessä muiden tietojen kanssa saatetaan käyttää tunnistamaan sinut.

Tämän internetsivun kautta saatamme kerätä seuraavaa tietoa sinusta:

  • Yhteystiedot: Tämä voi sisältää seuraavia tietojasi, kuten nimesi, osoitteesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja muuta samankaltaista tietoa (Henkilötietoja). Keräämme näitä tietoja, jotta voimme kommunikoida kanssasi. Voit aina kieltäytyä antamasta henkilötietojasi meille, mutta siinä tapauksessa emme pysty tarjoamaan sinulle tietoa tuotteistamme ja palveluistamme.

  • Muu tieto: Tietyt osat nettisivuistamme antavat mahdollisuuden jakaa muuta henkilötietoa kanssamme. Esimerkiksi, jos ilmoittaudut jollekin sähköpostilistalle tai tilaat ns. Newsletterin. Saatamme käyttää tietoja, jotka jaat kanssamme lähettääksemme sinulle pyytämääsi tietoa, vastataksemme kysymykseesi, parantaaksemme nettisivujamme, varmentaa yhteytesi meihin ja muuten toimia tarvittavalla tavalla vastataksemme pyyntöösi.

  • Kiinnostuksesi ja mieltymyksesi: Tämä tieto antaa meille paremman ymmärryksen siitä, miten voimme palvella sinua tuotteillamme ja palveluillamme kiinnostuksiesi ja mieltymyksiesi perusteella. Nämä tiedot saattavat sisältää toiveesi siitä, miten olemme sinuun yhteydessä. Tietojen avulla pyritään ennestään kehittämään ammatillista tai kaupallista suhdetta, ymmärtämään tuote- ja markkinointimieltymyksesi ja joitain demograaffisia tietoja kuten esimerkiksi kieli. Osan tästä tiedosta keräämme suostumuksellasi ja osan keräämme automaattisesti oikeutetun liiketoiminnan edun perusteella.

  • Nettisivujen käyttö: Käytämme tätä tietoa hallinoidaksemme ja varmistaaksemme nettisivujemme, verkkojärjestelmiemme ja muun omaisuuden turvaamiseksi. Tämä tieto saattaa sisältää tiedon IP-osoitteestasi, nettivierailusi päivämäärän ja ajan, maantieteellisen sijainnin, ja miten olet selaillut nettisivujamme sekä muuta tietoa, joka kerätään evästeiden yms. kautta. Tämä tieto saattaa sisältää tietoa, joka ei suorannaisesti tunnista sinua, mutta joka vastaa käyttämääsi laitetta. On mahdollista, että IP-osoitteesi tai eväste, jota käytämme saattaa sisältää tietoa, joka voidaan luokitella henkilötiedoksi. Evästeiden ja muiden teknologioiden käytöstä löydät enemmän tietoa alta. Tämä tieto kerätään automaattisesti oikeutetun liiketoiminnan edun perusteella.

Saatamme myös käyttää tietoa lakisääteisten vastuiden perusteella, kuten haittavaikutusraportointi tai oikeuksiemme valvomiseen, yhtiömme rekistereiden ylläpitämiseksi, nettisivujen hallinnointiin sekä tutkimus- ja tuotekehitystoimintaan, jotka ovat Lillyn oikeutettuja etuja.

Jos laki sallii, saatamme myös parantaa tai yhdistää tietoja sinusta, mukaan lukien henkilötietoja, kolmannelta osapuolelta saatuihin tietoihin sinusta yllämainittuihin tarkoituksiin. Tietojasi voidaan myös hyödyntää profilointiin yllä olevia tarkoituksia varten. Voit kieltäytyä automaattisesta profiloinnista olemalla meihin yhteydessä ”Yhteystiedot”-osiossa olevan tiedon avulla.

Evästeet ja samankaltaiset tekniikat

Jäljitteet

Tämä sivusto saattaa käyttää jäljitteiksi kutsuttua tekniikkaa, joka mahdollistaa verkkolokitietojen keräämisen. Jäljite on pieni kuvake verkkosivulla tai sähköpostiviestissä, ja se on suunniteltu seuraamaan katsottuja sivuja tai avattuja sähköposteja. Verkkolokitietoja kerätään, kun vierailet verkkosivullamme tietokoneella, joka isännöi verkkosivua (verkkopalvelin).
Tietyillä verkkosivuilla tai lähettämissämme sähköposteissa saatamme käyttää jäljitteeksi kutsuttua tekniikkaa (tunnetaan myös nimellä 'toimintotunniste' tai 'clear GIF -tekniikka'). Saatamme käyttää jäljitteitä määritelläksemme, mitkä lähettämämme sähköpostiviestit avattiin ja suoritettiinko viestiin liittyen toimia. Jäljitteet auttavat myös analysoimaan verkkosivujen tehokkuutta mittaamalla sivuston kävijämäärän tai sen, miten moni vierailija napsautti sivuston pääelementtejä.

Evästeet

Tämä verkkosivu saattaa käyttää evästeiksi kutsuttua tekniikkaa. Eväste on pieni tiedosto, jonka verkkosivu voi asettaa tietokoneesi kovalevylle, jossa säilytetään verkkoselaimesi tiedostoja. Evästeen avulla sinun ei tarvitse syöttää tiettyjä tietoja uudelleen joillain rekisteröintialueilla, koska evästeitä voidaan käyttää "muistamaan" tietoja, joita vierailija on aiemmin sivustolla antanut. Evästeet auttavat myös antamaan sinulle käyttämääsi sisältöön liittyviä tietoja ja ne seuraavat, miten verkkosivun eri osioita käytetään. Sekä me, että kolmannet osapuolet, joihin meillä on suhde, kuten verkkoanalytiikkapalvelut sekä mainosverkostopalvelut, voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi. Voit muuttaa useimpien verkkoselainten tai muiden ohjelmistojen selainasetuksia ja poistaa evästeet tietokoneen kovalevyltä, estää ne tai saada varoituksen ennen evästeen tallentamista. Katso lisätietoja näistä toiminnoista selaimen ohjeista. Jos torjut evästeet, sivuston toiminta saattaa rajoittua etkä välttämättä voi hyödyntää kaikkia sivuston ominaisuuksia.

Do Not Track -asetus

Voit estää verkkoaktiivisuutesi seuraamisen eri tavoilla. Yksi tapa on asettaa selaimeen valinta, joka tiedottaa vierailemillesi verkkosivuille, ettet halua niiden keräävän tiettyjä tietoja sinusta. Tätä kutsutaan Do-Not-Track (DNT) -signaaliksi. Huomaa, että tällä hetkellä verkkosivumme ja verkkopohjaiset resurssimme eivät vastaa näihin verkkoselainten signaaleihin. Tällä hetkellä ei ole olemassa yleisesti hyväksyttyä standardia siitä, mitä yrityksen tulisi tehdä, kun DNT-signaali havaitaan.

Evästevalinnat

Eurooppalainen vuorovaikutteisen digitaalisen markkinoinnin liittouma ylläpitää verkkosivua, jossa ihmiset voivat peruuttaa suostumuksensa vastaanottaa mielenkiinnon kohteisiin perustuvaa mainontaa osalta tai kaikilta ohjelmaan osallistuvilta verkkomainontayrityksiltä. Lue lisätietoja EIDAA:sta osoitteesta www.youronlinechoices.eu.

Tietojesi jakamisen syyt

Saatamme jakaa henkilötietojasi alihankkijoidemme tai kumppaniemme kanssa liittyen työhön, jota he tekevät Lillylle tai Lillyn kanssa, kuten sähköpostien lähetys, tietojen hallinta, tietokantojen ylläpito, tietojenkäsittelypalvelujen tarjoaminen tai asiakaspalvelun tarjoaminen tai jotta voimme parantaa tai lisätä tietojamme sinusta näiltä muilta toimijoilta. Nämä alihankkijat tai kumppanit eivät saa käyttää näitä tietoja muulla tavalla kuin tarjotakseen palveluita meille tai tarjotakseen palveluita siihen yhteistyöhön, jota he kanssamme tekevät (esimerkiksi osa tuotteistamme on kehitetty ja niitä markkinoidaan sopimuksella muiden yritysten kanssa).

Jaamme henkilötietoja vastataksemme haasteisiin tai muihin hallinnollisten viranomaisen oikeudellisiin tietopyyntöihin, mukaan lukien täyttääksemme kansallisen turvallisuuden tai lainvalvonnan vaatimukset, tarjotaksemme interneturvallisuutta tai noudattaaksemme lakia. Erittäin harvinaisissa tilanteissa, joissa kansallinen, osavaltiollinen tai yhtiön turvallisuus on kyseessä, pidätämme oikeuden jakaa koko vierailija- ja asiakastietokantamme soveltuvien hallinnollisten viranomaisten kanssa.

Saatamme myös tarjota henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle liittyen myyntiin, toimeksiantoon tai muuhun verkkosivun liiketoimintasiirtoon, johon tiedot liittyvät, missä tapauksessa edellytämme tällaisen ostajan käsittelevän henkilötietoja tämän tietosuojaperiaatteen mukaisesti.

Google Analytics

Google Analyticsia saatetaan käyttää parantamaan verkkosivumme toimintaa ja auttamaan meitä ymmärtämään, mitä osia verkkosivusta käytetään. Google Analytics käyttää teknisiä työkaluja, kuten ensimmäisen osapuolen evästeitä ja JavaScript-koodia, kerätäkseen tietoja vierailijoista. Google Analytics -palvelu seuraa sivuston vierailijoita, joilla on käytössään JavaScript. Google Analytics seuraa anonyymisti, miten vierailijat käyttäytyvät verkkosivulla, mukaan lukien se, mistä he tulivat ja mitä he tekivät sivustolla. Google Analytics kerää edellä mainittuja tietoja käyttäjistä.

Näitä tietoja käytetään verkkosivun hallinnointiin ja päivittämiseen, ja lisäksi arvioimme, edustavatko sivuston vierailijat odotettua sivun demografiaa ja määritämme, miten avainyleisöt navigoivat sisältöä.

Ensimmäisen osapuolen evästeitä (kuten Google Analytics -eväste) ja kolmannen osapuolen evästeitä (kuten DoubleClick-eväste) käytetään sen raportointiin, miten mainosnäytöt, muiden mainospalveluiden käyttö sekä vuorovaikutus näiden mainosnäyttöjen ja mainospalveluiden kanssa liittyvät tämän sivuston vierailuihin.

A. Poisjättäytymislauseke:

Google Analytics tarjoaa poisjättäytymisehtoa verkkosivun vierailijoille, jotka eivät halua tietojaan kerättävän. Katso lisätietoja tästä vaihtoehdosta osoitteesta http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

B. Googlen tietojen käyttö.
Google ja sen täysin omistamat tytäryhtiöt saattavat säilyttää ja käyttää sen tietosuojakäytännön (osoitteessa http://www.google.com/privacy.html tai muussa Googlen tarjoamassa URL-osoitteessa) mukaisesti tietoja, joita on kerätty Google Analytics -tietojen luovutusten ja jakamisen käytöstäsi.

Sosiaalisen median liitännäiset
Verkkosivumme saattavat käyttää sosiaalisen median liitännäisiä antaakseen sinulle mahdollisuuden jakaa tietoja helposti muiden kanssa. Kun vierailet verkkosivuillamme, verkkosivumme sosiaalisen median liitännäisen operaattori voi asettaa tietokoneellesi evästeen, joka antaa operaattorin tunnistaa verkkosivullaan yksilöt, jotka ovat aiemmin käyttäneet sivujamme. Jos olet aiemmin kirjautunut sosiaalisen median sivustolle samalla, kun olet selannut verkkosivuamme, sosiaalisen median liitännäiset saattavat antaa tälle sosiaalisen median sivustolle luvan vastaanottaa suoraan tunnistettavissa olevaa tietoa sinusta, ja tiedot näyttävät, että olet vieraillut sivullamme. Sosiaalisen median liitännäinen saattaa kerätä näitä tietoja vierailijoista, jotka ovat kirjautuneet sosiaalisiin verkostoihin, vaikka he eivät välttämättä ole suoraan olleet vuorovaikutuksessa verkkosivumme liitännäisen kanssa. Sosiaalisen median liitännäiset sallivat myös sosiaalisen median verkkosivun jakaa tietoa aktiviteeteistasi verkkosivullamme sekä muiden käyttäjien aktiviteeteista sosiaalisen median verkkosivuilla. Lilly ei hallitse sosiaalisen median liitännäisistä tulevaa sisältöä. Katso lisätietoja sosiaalisen median sivustojen sosiaalisista liitännäisistä sivustojen tietosuoja- ja tiedonjakeluperiaatteista.

Miten kauan säilytämme tietojasi

Tietosi tallennetaan sen ajaksi, kun on tarpeellista, jotta yllä mainitut oikeudelliset ja lailliset liiketoimintatarkoitukset täytetään Lillyn rekisterinsäilyttämiskäytäntöjä ja sovellettavia lakeja ja säädöksiä noudattaen.

Lasten tiedot

Tätä sivustoa ei ole tarkoitettu tai suunniteltu alle 18-vuotiaille henkilöille. Emme tietoisesti kerää henkilötietoja alle 18-vuotiailta henkilöiltä.

Miten turvaamme tietosi

Tarjoamme kohtuullisia fyysisiä, sähköisiä ja menetelmällisiä suojatoimenpiteitä suojataksemme tämän verkkosivun kautta kerättyjä henkilötietoja. Me esimerkiksi rajoitamme pääsyn tietoon valtuutetuille työntekijöille, palveluntarjoajille sekä toimittajille, joiden on käytettävä tietoja suorittaakseen edellä tässä käytännössä kuvattuja toimia. Vaikka pyrimme tarjoamaan käsittelemällemme ja säilyttämällemme tiedolle kohtuullisen suojan, mikään turvajärjestelmä ei voi estää kaikkia mahdollisia turvallisuusrikkomuksia.

Oikeutesi ja valintasi

Sinulla on oikeus pyytää meiltä tietoja siitä, miten henkilötietojasi käytetään ja kenelle näitä tietoja jaetaan. Sinulla on myös oikeus pyytää nähdä ja saada kopio hallussamme olevista henkilötiedoistasi, pyytää niihin oikaisua tai niiden poistamista. Sinulla on myös oikeus siirtää tietosi toiseen kokonaisuuteen tai henkilölle koneella luettavassa muodossa rajoitetuissa olosuhteissa.

Mahdollisuutemme noudattaa pyyntöäsi saattavat olla rajoittuneita.

Yhteystiedot

Voit tehdä minkä tahansa yllä olevan pyynnön ottamalla meihin yhteyttä seuraavaan osoitteeseen:

Oy Eli Lilly Finland Ab
Laajalahdentie 23, 00330 Helsinki
Sähköposti: privacy@lilly.com
Puhelin: (09) 8545 250

Voit myös ottaa meihin yhteyttä yllä olevaan osoitteeseen, jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojaperiaatteesta.

Miten valitus tehdään

Jos haluat tehdä valituksen siitä, miten olemme käsitelleet henkilötietojasi, voit ottaa yhteyttä tietosuojavaltuutettuumme osoitteeseen privacy@lilly.com, joka tutkii asian.

Ellet ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai uskot, että käsittelemme tietoja lainvastaisesti, voit tehdä valituksen tietosuojaviranomaiselle.

Henkilötietojen siirto kansainvälisesti

Lilly saattaa siirtää henkilötietojasi muille Lillyn tytäryhtiöille maailmanlaajuisesti. Nämä tytäryhtiöt saattavat puolestaan siirtää henkilötietojasi muille Lillyn tytäryhtiöille. Jotkin Lillyn tytäryhtiöt saattavat sijaita maissa, jotka eivät takaa riittävää tietosuojan tasoa. Tästä huolimatta kaikkia Lillyn tytäryhtiöitä edellytetään käsittelemään henkilötietoja tämän periaatteen mukaisella tavalla. Jos haluat lisätietoja siirtoperusteista ja tietosuojista, joita Lilly käyttää rajat ylittäviin henkilötietojen siirtoihin, ota meihin yhteyttä osoitteeseen privacy@lilly.com tai vieraile osoitteessa https://www.lilly.com/privacy.

Linkit kolmansien osapuolen verkkosivuille

Palvellakseen vierailijoita tämä verkkosivu saattaa sisältää linkkejä muille sivuille, jotka ovat kolmansien osapuolien omistamia ja käyttämiä ja joilla uskomme olevan hyödyllistä tietoa. Tässä kuvatut käytännöt ja toimenpiteet eivät koske näitä sivustoja. Emme ole vastuussa henkilötietojen keruusta tai käytöstä millään kolmannen osapuolen sivulla. Sen vuoksi emme ota vastuuta mistään kolmannen osapuolen sellaisten henkilötietojen käytöstä, jotka on saatu kolmannen osapuolen verkkosivun kautta. Suosittelemme ottamaan yhteyttä suoraan näihin sivustoihin, jotta saat tietoa niiden tietosuojasta, turvallisuudesta, tietojenkeruusta ja jakelukäytännöistä.

Muutokset tietosuojamenetelmiimme

Voimme päivittää tätä tietosuojaperiaatetta aika ajoin. Kun päivitämme sitä, julkaisemme päivitetyn periaatteen tällä sivulla. Käsittelemme henkilötietojasi aina sen tietosuojaperiaatteen mukaisesti, joka tietojen keräyksen aikaan on ollut voimassa. Emme käytä tai jaa henkilötietojasi uudella tavalla uudelle kohteelle ilman, että ilmoitamme siitä sinulle ja annamme mahdollisuuden vastustaa tällaista käyttöä.

Viimeksi päivitetty:  May 2018

05/2018 PP-MG-FI-0066